Kasvuyhtiöillä optimistiset näkymät – tarkastelussa Atlassian, Match Group ja Global Payments

Viime lokakuussa nostimme esille pienempiä, voimakkaasi kasvavia erityislaatuisia yrityksiä, joilla katsoimme olevan potentiaalia jopa uusiksi FAANG-yhtiöiksi. Tarkastelemme tässä artikkelissa Atlassianin, Match Groupin ja Global Paymentsin tuloksia sekä tulevaisuuden näkymiä.

FAANG Globaalit megatrendit osakkeet sijoitusideat

Viime lokakuussa nostimme esille pienempiä, voimakkaasti kasvavia erityislaatuisia yrityksiä, joilla osalla on potentiaalia jopa uusiksi FAANG-yhtiöiksi. Seuraamme artikkelissa mainittujen yritysten liiketoimintaa aktiivisesti, ja tässä artikkelissa nostamme esiin muutaman yrityksen viimeisimmän tuloksen.

Atlassian nosti hintoja ja kasvatti käyttäjämääriä

Sisällön- ja projektihallinnan ohjelmistoja kehittävä australialainen Atlassian menestyy hyvin. Yhtiön osakkeen lasku lokakuun markkinarytinässä oli verrattaen lievä ja tammikuun tulosjulkistuksen jälkeen osake on jopa ylittänyt viime kesän huipun. Vuoden 2018 viimeinen neljännes oli yhtiölle erinomainen, ennusteet lyötiin niin liikevaihdoin, kuin osakekohtaisen tuloksenkin osalta:

 • Liikevaihto: $299 M (ennuste $288,3 M)
 • Osakekohtainen tulos (EPS): $0,25 (ennuste $0,21)

Atlassian nosti muutamien tuotteidensa hintaa viime lokakuussa, mutta käyttäjämääriin tällä nostolla ei ollut mitattavaa vaikutusta; päinvastoin, yhtiön tuotteita pidetään niin erinomaisina, että nostettukin hinta näkyy markkinoilla vielä edullisena. Lokakuussa hankittu häiriönhallintaohjelmisto Opsgenie edesauttoi yhtiötä rakentamaan yhä kattavampaa palveluntarjoajaa yhtiön monipuoliselle IT-asiakaspohjalle. Lisäksi yhtiö hankki Butlerin, joka oli kehittänyt Atlassianin Trello-projektinhallintaohjelmaan työnkulku-toiminnallisuuden.

Yhtiön ohjaus Q3/2019:lle oli sekin liikevaihdon osalta ennusteita optimistisempi. Seuraavalta neljännekseltä yhtiö odottaa $0,18 osakekohtaista tulosta $303-305 miljoonan liikevaihdolla analyytikoiden odottaessa vastaavaa tulosta $300,7 miljoonan liikevaihdolla.

Match Groupilla vielä reilusti kasvupotentiaalia

Yhdysvaltalainen teknologiayhtiö Match Group tunnetaan ehkä parhaiten sen hallinnoimista deittisovelluksista kuten Tinder, OkCupid ja Match.com. Yhtiö löi tulos- ja liikevaihtoennusteen edellisellä neljänneksellä. Match Groupin vuosi 2018 oli näin ollen tuloksellinen: yhtiön osakekohtainen tulos löi analyytikoiden ennusteet jokaisella kvartaalilla.

 • Liikevaihto: $457 M (ennuste $448 M)
 • Osakekohtainen tulos (EPS): $0,39 (ennuste $0,37)

Yhtiön mielestä markkinoilla on vielä erittäin merkittävää kasvupotentiaalia: Euroopan ja Yhdysvaltojen sinkuista yli puolet eivät ole kokeilleet deittailuapplikaatioita ja muilla markkinoilla käyttämätön markkinapotentiaali nousee kahteen kolmannekseen. Käyttäjämäärinä tämä tarkoittaa noin 400 miljoonaa potentiaalista käyttäjää (aikuista, internet-yhteyden omistavaa sinkkua). Mahdollisuuksia parannetaan myös käyttämällä useaa applikaatiota samanaikaisesti. Vuonna 2015 Yhdyvaltalaissinkut käyttivät keskimäärin kahta appia, mutta viimeisimmän tiedon mukaan keskiarvo on noussut 3.3:en yhtäaikaiseen ohjelmaan.

Kuluvalta vuodelta yhtiö odottaa kaksinumeroista liikevaihdon kasvua, erityisesti lippulaiva Tinderin johdolla. Maksavien Tinder-käyttäjien määrä kasvoi Yhdysvalloissa viime vuonna 11% ja kansainvälisesti 23% ja samankaltaisen kasvutrendin odotetaan jatkuvan. Muissa brändeissä yhtiö odottaa tasautuneen liikevaihdon pysyvän likipitäen ennallaan. Markkinointikustannusten arvioidaan nousevan vuoden ensimmäisellä puoliskolla, joka osaltaan vaikuttaa osakekohtaiseen tulokseen. Yhtiön arvioima Q1/2019 liikevaihto ja EPS-ennuste jäi analyytikoiden ennusteesta hieman. Koko vuodelle osakekohtaisen tuloksen analyytikoiden konsensusennuste vuodelle 2019 on $1,63 ja liikevaihto $2 Mrd.

Global Payments

Maksunkäsittelyä ja -välitystä tarjoava Global Payments julkaisi Q4 tuloksensa 13. päivä helmikuuta. Yhtiön liikevaihto vastasi analyytikoiden ennusteita, mutta osakekohtainen tulos ylitti ennusteet. Liikevaihto kasvoi vuodessa 12% ja EPS 24%. Tuloksen paraneminen johtui erityisesti kulurakenteen kehittymisestä, sillä yhtiön toimintakulut laskivat 21% vuodesta 2017.

 • Liikevaihto: $1,04 Mrd (ennuste 1,04 Mrd)
 • Osakekohtainen tulos (EPS): $1,33 (ennuste $1,25)

Toimitusjohtaja Jeff Sloanin mukaan Global Paymentsin ohjelmistovetoinen strategia antaa Global Paymentsille etua kilpailijoihin nähden SaaS-, yhteistyö- ja e-kaupankäynnin alustoilla. Positiiviset yhtiökohtaiset näkymät heijastuvat suoraa yhtiön vuoden 2019 ja tulevaisuuden ennusteisiin.

Vuodelta 2019 Global Payments odottaa $5,90-$6,10 osakekohtaista tulosta $4,43-$4,49 miljardin liikevaihdolla. Vertailuajankohtaan katsottuna kasvua yhtiö odottaa EPS:n osalta 14-18% ja liikevaihdon osalta 12-13%. Odotukset ovat linjassa analyytikoiden ennusteiden kanssa, ennusteet ovat $6,02 osakekohtainen tulos $4,45 Mrd liikevaihdolla.

Myös muut maksuvälitysosakkeet ovat olleet alkuvuodesta hyvässä nousussa. Yhtiöitä seuraava IPAY-etf on noussut vuoden aikana 15,1% verrattuna S&P 500-indeksin 10,7% nousuun. Voit tutustua tähän ja muihin ETF:iin työkalussamme.

Tutustu Sijoittaja.fi:n jäsenyyteen.  Valittavana joustava kuukausijäsenyys tai vuosijäsenyys!SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


22.1.2020 14:32 | Timo Heikkilä
Netflix ja IBM avasivat tuloskauden

21.1.2020 10:59 | Timo Heikkilä
Katkeaako osakkeiden kurssinousu tuloskauteen?

mallisalkku 16.1.2020 13:26 | Sijoittaja.fi
Osakesäästötilisalkku Aktiivi päivitetty


YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy