Tietoturvaosakkeet ja ETF:t liki 20% nousussa alkuvuonna

Viime vuoden parhaiten menestynyt megatrendi, tietoturva, on voimissaan myös vuoden 2019 alussa. Tietoturvayhtiöt kuten Cisco, Fortinet ja Symantec ovat kaikki ilmoittaneet hyvistä neljännestuloksista ja osakkeita seuraavat ETF:t ovat tuottaneet alkuvuonna erinomaisesti.

Globaalit megatrendit osakkeet tulokset

Tietoturvan merkitys yhteiskunnassa on jatkuvassa kasvussa ja tietoturva onkin yksi merkittävimmistä maailmaa muokkaavista megatrendeistä. Tietoturvavuodot ja niihin liittyvät skandaalit ovat miltei arkipäivää ja pörssiyhtiöt, kuten Facebook saattavat menettää miljardeja silmänräpäyksessä juuri tietoturvallisuuden laiminlyöntien vuoksi.

Tietoturvaosakkeet menestyneet alkuvuonna hyvin

Sijoittajan on helpointa seurata tietoturva-megatrendiä ETF:ien avulla. Suomalaiselle sijoittajalle on mahdollista sijoittaa L&G Cyber Security ETF:ään, joka löytyy ETF-työkalustamme esimerkiksi klikkaamalla “Sijoitusideat”-välilehteä ja Globaalit megatrendit -laatikkoa.. Maailmalta löytyvät lisäksi HACK ja CIBR ETF:t, mutta näihin sijoittaminen ei toistaiseksi ole Suomesta mahdollista. Edellä mainitut ETF:t ovat alkuvuoden aikana tuottaneet noin 15-20%. ETF:t sijoittavat kuitenkin suurelta osin samoihin tietoturvayhtiöihin, hieman erilaisella painotuksella. Tässä artikkelissa tuloskommentit kolmesta tietoturvayhtiöstä, jotka ovat mukana tietoturva-ETF:issä.

Cisco

Sijoittaja.fi:n Top 10-laatuosakkeista löytyvän Ciscon kulunut neljännes oli hyvä. Yhtiön Q2/2019 liikevaihto oli $12,45 Mrd ja osakekohtainen tulos $0,73. Analyytikot ennustivat $0,72 EPS:ää $12,41 miljardin liikevaihdolla. Yhtiö on erinomainen osingonmaksaja ja neljännesvuosittain maksettavaa osinkoa nostettiin taas $0,02:llä (6%) $0,35:een osaketta kohti. Ciscon hallitus päätti lisäksi $15 miljardin nostosta osakkeiden takaisinosto-ohjelmaan, jonka kokonaissumma on nyt $24 Mrd. Takaisinoston aikataulua ei ole vielä päätetty.

Yhtiön liikevaihto kasvoi vuoden takaisesta vertailukaudesta 7%. Eniten kasvoi palveluliiketoiminta, 24%, jonka liikevaihdosta 65% muodostuu jatkuvista tilaussopimuksista. Varsinainen tietoturvasegmentti kasvoi 18% ja infrastruktuurialustat 6%. Vuodelle 2019 yhtiö arvioi 4-6% liikevaihdon kasvua ja osakekohtaista tulosta kvartaalitasolla välille $0,76-0,78. Ohjaus on linjassa analyytikoiden ennusteiden kanssa. Ciscon osake nousi  tulosjulkaisun jälkipörssissä noin 4%.

Symantec

Symantecin kurssi on ollut nousujohteinen viimeisen 2 kuukauden aikana. Yhtiön osake on kuitenkin vielä -21% alkuvuoden 2018 huipusta, josta syöksy alkoi Yhdysvaltojen arvopaperimarkkinoita valvovan viranomaisen SEC:n aloitettua yhtiön toimista tutkinnan. Symantec selvisi tutkinnasta puhtain paperin ja oli jopa ostohuhujen kohteena loppuvuodesta.

Symantecin Q3/2019 liikevaihto $1,21 Mrd (ennuste $1,18 Mrd) ja osakekohtainen tulos $0,44 (ennuste $0,39) olivat ennusteita paremmat, mutta molemmat jäivät vuodentakaisesta vertailukaudesta (Q3/2018 liikevaihto $1,234 Mrd, EPS $0,49). Tulosjulkistuksen yhteydessä yhtiö ilmoitti, että yritysten tietoturvaratkaisujen kysynnän kasvaessa  Enterprise Security-segmentin liikevaihto tulee vuoden aikana kasvamaan arvioitua enemmän.

Seuraavalta neljännekseltä yhtiö odottaa $0,37-$0,41 EPS:ää $1,19-1,22 Mrd liikevaihdolla. Analyytikot odottavat $1,21 Mrd liikevaihtoa. Lisäksi yhtiö ilmoitti, että sen talousjohtaja jättää tehtävänsä vuoden 2019 aikana.

Fortinet

Fortinet oli yksi pörssin kuumimmista yhtiöistä vuonna 2018. Yhtiön kurssi oli parhaimmillaan 110% ylhäällä vuoden alusta. Lokakuun markkinarytinässä myös Fortinet laski reilusti, mutta 2019 on alkanut yhtiöltä jälleen erinomaisesti. Yhtiön neljännestuloksen EPS $0,59 ja liikevaihto $507 miljoonaa ylittivät analyytikoiden vastaavat ennusteet $0,52 ja $497 M. Osakekohtaisen tuloksen osalta kasvua edellisvuoteen oli loistavat 84%.

Fortinetin liikevaihto kasvoi sekä tietoturvatuotteissa (24%), että -palveluissa (20%). Noin 20% kasvua yhtiö keräsi myös tärkeimmiltä liiketoiminta-alueilta: Pohjois-Amerikasta, Euroopasta ja Aasiasta. Vuodelta 2019 yhtiö odottaa noin 15% kokonaiskasvua ja yli $2 Mrd liikevaihtoa. Ensimmäisen neljänneksen liikevaihto ennustetaan välille $465-475M ja EPS $0,37-$0,39. Ohjaus jäi hieman odotuksia kevyemmäksi, sillä analyytikot odottivat neljännekseltä $470,4M liikevaihdolla $0,41 EPS:ää.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy