Tällä viikolla suosikkiosakkeiden tuloksia. Mitä Nokialta ja muilta odotetaan?

Tuloskausi on käynnissä. Viikon odotetuin tulosjulkistaja on Nokia, mutta tällä viikolla saadaan myös Wärtsilän, UPM:n, Fortumin, Elisan ja Stora Enson tulokset.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Tuloskausi on käynnissä. Viikon odotetuin tulosjulkistaja on Nokia, mutta tällä viikolla saadaan myös Wärtsilän, UPM:n, Fortumin, Elisan ja Stora Enson tulokset.

Tuloskausi on käynnissä

Kuluva viikko on pörssin superviikko. Suomessa tuloksensa julkistavat useat suuryritykset, jotka määrittävät, mihin suuntaan OMX Helsinki -indeksi kehittyy. USA:ssa mm. Apple, Facebook, Amazon, Microsoft ym. ovat tulilinjalla. Esimakua on saatu Applen, IBM:n, Intelin ja Nvidian tuloksista ja tulosvaroituksista. Yhdysvalloissa Kiina-riippuvaiset yhtiöt ovat vaikeuksissa. Jatkuuko tämä trendi Suomessa?

Odotukset tuloskauden suhteen ovat laskeneet. Osakkeet laskivat Q4-kaudella ja myös analyytikot ovat kääntäneet ennusteita alas päin. Kurssinousuun voi riittää nyt ennusteisiin pääsy ja positiivinen ohjaus kuluvalle vuodelle. Roima tulosalitus ja heikko ohjaus johtaa kurssilaskuun, kuten kävi mm. Nvidialle.

Näin seuraat tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä

SSAB:n ja Wärtsilän raportit kertovat, että kysyntä ei ole hiipunut

SSAB:n tulos vastaavasti otettiin positiivisesti markkinoilla vastaan, vaikka tulos jäi ennusteista. Yhtiön näkymät olivat yllättävän myönteisesti etenkin USA:n suhteen. SSAB:n hyvä tulos tarkoittaa sitä, että ikiepäonnistuja Outokummulla olisi kerrankin mahdollisuus yllättää positiivisesti. Analyytikot odottavat Outokummulta 37 M€ operatiivista tulosta ja Q1:ltä . Etenkin näkymät ovat Outokummun osalta avainasemassa.

Myös Wärtsilä julkisti tuloksensa, joka sisälsi positiivista ja negatiivista. Liikevaihto oli 1 532 M€ (analyytikoiden ennuste 1 625 M€) ja oikaistu liikevoitto 226 M€ (ennuste 237 M€). Oikaistu liikevoitto sisälsi kuitenkin varauksia ja muita eriä yhteensä -22 M€ verran. Ilman näitä oikaistu liikevoitto olisi ollut 248 M€. Saadut tilaukset kasvoivat peräti 25 % ja tilauskanta vahvistui 22 % vuoden takaisesta. Vuonna 2019 kysynnän odotetaan pysyvän vuoden 2018 tasolla. Vahva tilauskanta antaa terveen pohjan liikevaihdolle. Tehostamistoimilla Wärtsilä tavoittelee parempaa kannattavuutta.

Muille teollisuusosakkeille, kuten Cargotecille ja Konecranesille, Wärtsilän tuloksessa positiivista oli tilausten kehitys. Maailmantalouden kasvun hidastuminen ja käynnissä oleva kauppasota eivät ole pysäyttäneet tilauskehitystä.

Mitä suosikkiosakkeilta, Elisa, Nokia, UPM, Stora Enso ja Fortum, odotetaan?

Elisa

Analyytikot odottavat Elisalta 474,1 M€ liikevaihtoa ja 98,7 M€ liiketulosta. Elisa on varma tuloksentekijä ja hyvä osingonmaksaja. Vertailukaudella liiketulos oli 95 M€. Odotettavissa tuskin on merkittävää tulosalitusta tai -ylitystä, saati voimakkaita kurssiliikkeitä.

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Sinua voisi kiinnostaa
Viikon kasvuosake: Puuilon osakkeella on vahva momentti päällä
Tekoälyuutiset: GPT-4 ei ole enää paras
Viikon osinko-osake: Wulff Groupin osakkeella 5,8 prosentin osinkotuotto
Ilmoittaudu webinaariin
Sijoittajan valinnat