(Lähes) kaikki Wall Streetin sijoitusvinkit vuodelle 2019

Kokosimme yhteen artikkeliin maailman johtavien sijoitustoimijoiden ja varainhoitajien näkemykset ja sijoitusvinkit vuodelle 2019.

Henri Heikinheimo
Henri Heikinheimo

Kokosimme yhteen artikkeliin maailman johtavien sijoitustoimijoiden ja varainhoitajien näkemykset ja sijoitusvinkit vuodelle 2019.

Johtavien sijoitustoimijoiden näkemykset ja sijoitusvinkit 2019

Selvitimme maailman johtavien sijoitustoimijoiden ja varainhoitajien näkemykset ja sijoitusvinkit vuodelle 2019. Nämä toimijat liikuttavat markkinaa, joten sijoittajan on syytä olla tietoinen, mitä omaisuusluokkia ja osakemarkkinoita he suosivat. Näkemyksistä myös nousi esille selviä riskejä, joista sijoittajan kannattaa olla selvillä.

Mukana olevat toimijat:

  • BlackRock
  • Citigroup
  • Credit Suisse
  • Goldman Sachs
  • J.P. Morgan
  • Morgan Stanley
  • Societe Generale

Wall Streetin suurimmat sijoitustoimijat odottavat, että talouskasvu hidastuu vuonna 2019 ja kehittyvät markkinat kääntyvät takaisin nousuun. Suurin osa toimijoista ylipainottaa näkemyksissään osakkeita ja alipainottaa korkosijoituksia. Sijoitusvuodesta arvellaan tulevan hyvä, joskin syklin myöhäiseen vaiheeseen liittyvät riskit ovat hiljalleen kasvussa. Valuaatiot ovat kuitenkin jälleen huomattavasti edellisvuotta houkuttelevammat. Fed pysäyttää koronnostot vuoden 2019 aikana.

Tästä artikkelista voit tarkistaa sijoitustoimijoiden näkemykset vuodelle 2018. Myös silloin sijoitusvuodesta odotettiin hyvää.

Sijoitussalkku vuodelle 2019

Kokosimme alla olevaan taulukkoon suuntaa antavan allokaation vuodelle 2019 sijoitustoimijoiden näkemyksistä ja painoista. Sijoitustoimijoiden allokaatioissa välillä on eroja. Selvimmin muista toimijoista poikkeaa Societe Generale, jonka näkemykset ovat ylivoimaisesti pessimistisimmät. Näin oli myös viime vuonna. Taulukko antaa joka tapauksessa hyvän yleiskuvan tämänhetkisestä markkinakonsensuksesta.

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Sinua voisi kiinnostaa
Laaja markkinakatsaus: sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
Osaketyökaluihin uusia osakkeita
Sijoittaja: varaudu osakemarkkinoiden korjausliikkeeseen!
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat