Kryptovaluuttojen lasku kävi Nvidialle kalliiksi

Bitcoinin ja Ethereumin arvon laskiessa uhkaavat parhaina ja kustannustehokkaimpina louhintalaitteina käytetyt näytönohjaimet jäädä hyllyihin. Tämä näkyi sijoittajien reaktioissa Nvidian Q3 tulosjulkistukseen. Myös toinen näytönohjainvalmistaja AMD putosi jälkimarkkinoilla.

osakkeet teknologiayhtiöt tulokset

Kryptovaluuttojen arvon lasku kävi Nvidialle kalliiksi

Nvidia ilmoitti Q3 tuloksensa eilen. Yhtiön osakekohtainen tulos (EPS) $1.84 löi analyytikoiden ennusteen $1.71 selvästi, mutta liikevaihdon $3.18Mrd osalta yhtiö jäi niukasti analyytikoiden konsensusennusteelle $3.24Mrd. Tämä oli toinen perättäinen kvartaali Nvidialle jossa neljänneksen toteutunut liikevaihto jäi alle ennusteiden. Aikaisemmassa analyysissamme esille tuotu kryptovaluuttariski realisoitui nyt entistä vahvemmin näytönohjainvalmistajien osalta. Kryptovaluuttojen menestyessä näytönohjainten valmistus on käynyt ylikierroksilla, mutta valuuttojen arvon laskiessa on niiden hankkiminen, eli louhinta näytönohjaimilla, muuttunut loppukäyttäjille kannattamattomaksi. Suorana seurauksena louhinnan kannattamattomuudelle uhkaavat nyt jo valmistetut näytönohjaimet jäädä hyillyihin. Nvidian toimitusjohtaja Jensen Huangin mukaan ylijäämäinventaarion selvittämisen aiheuttamat ongelmat näkyvät vielä seuraavan 1-2 kvartaalin aikana.

Segmenttitasolla Nvidian kvartaali laski paitsi varsinaisissa loppukäyttäjille suunnatuissa näytönohjaimissa, myös alkuperäisten laitevalmistajien ja immateriaalioikeuksien sekä pelisegmentin osalta. Kasvun lähteitä yhtiölle olivat huipputehokkaiden Turing-näytönohjain-, supertietokone- ja datakeskus-segmentit. Maailman, Yhdysvaltojen, Euroopan ja Aasian nopeimmat supertietokoneet käyttävät kaikki Nvidian grafiikkaprosessorikiihdyttimiä. Vuositasolla supertietokoneissa yhtiö on kasvanut 48% ja datakeskuksissa 58%.

Nvidian ohjaus seuraavalle (Q4 2019) kvartaalille oli liikevaihdon osalta $2.70Mrd reilusti alle analyytikoiden ennusteen $3.40Mrd. Nvidian osake putosi tulosjulkistuksen jälkeen -17% ja veti mukanaan suurimman kilpailijan AMD:n osakkeen -7% laskuun.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT
YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Tutustu yritysjäsenyyteen!

Tilaa sijoittajakirjeSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy