Tinder menestyy, mutta ei tarpeeksi – Match Group laskussa

Tähtiosakkeille syksy on ollut mollivoittoinen. Kurssit ovat tulleet alas, mikä tekee niistä houkuttelevimpia, mikäli kasvu säilyy korkeana. Analyysissa kolmen kuuman kasvuyhtiön tulokset.

osakkeet tulokset

Sijoittajat reagoivat kasvuvauhdin hidastumiseen

Kasvuyhtiöiden Q3 on ollut hankala. Lokakuussa tapahtunut pörssilasku on vaikuttanut erityisesti teknologiayhtiöhin. Viimeisen kvartaalin ja erityisesti vuoden 2019 kasvuennusteet ovat olleet linjassa analyytikoiden ennusteiden kanssa, mutta tämä ei ole riittänyt kovaa kasvua hakeville sijoittajille. Pääsääntöisesti kasvuyhtiöt, ennusteiden lyömisestä huolimatta, ovat antaneet maltilliset ennusteet jatkolle ja markkinat ovat reagoineet negatiivisesti aiheuttaen osakkeiden laskua. Osa kasvuyhtiöistä on kuitenkin onnistunut taittamaan lokakuussa alkaneen laskun ainakin hetkellisesti. Tarkastelemme tässä artikkelissa muutamia Q3 tuloksen tai katsauksen julkistaneita kasvuyhtiöitä.

Match Group

Yhdysvaltalainen teknologiayhtiö Match Group, joka ylläpitää suosittuja seuranhakupalveluja kuten mm. Tinder, Bumble ja OkCupid on ollut Sijoittaja.fi:n kasvuyhtiöseurannassa jo pidemmän aikaa. Yhtiön osake on parhaimmillaan ollut 85% kasvussa vuoden aikana, mutta lokakuun lasku on koskettanut myös seuranhakumarkkinoita.

Q3 tulosjulkistuksessa Match Group löi ennusteet: osakekohtainen tulos oli $0.39 (ennuste $0.36) ja liikevaihto $443.9M (ennuste $438M). Yhtiön lippulaivan, seuranhakuapplikaatio Tinderin kävijämäärät nousivat 4.1 miljoonaan 3.8:sta miljoonasta. Tinderin liikevaihto tulee olemaan noin $800 miljoonaa, joka on liki puolet yhtiön arvioidusta $1.72Mrd vuoden kokonaisliikevaihdosta. Kokonaisuutena yhtiön seuranhakupalveluita käytti kvartaalin aikana 8.1 miljoonaa maksavaa asiakasta, 23% enemmän kuin Q3 2017. Lisäksi Match Group ilmoitti jakavansa $2 osakekohtaisen osingon joulukuun 19. päivänä.

Vuoden viimeiselle kvartaalille Match Groupin ohjaus jäi alle analyytikoiden konsensuksen. Liikevaihdon odotetaan jäävän $440-$450 miljoonaan, alle $454.4M ennusteen. Heikko ohjaus sai sijoittajat reagoimaan vahvasti ja osake syöksyi -9.6% heti tulosjulkistuksen jälkeen.

Global Payments

Yhdysvaltalainen rahoitusteknologiayhtiö Global Payments on maailman johtava maksujenvälitysjärjestelmien tuottaja ja ylläpitäjä. Yhtiö ylitti edellisen kvartaalin ennusteet: $1.44 EPS (ennuste $1.40), liikevaihto $1.01Mrd (ennuste $930M). Yhtiö on tehnyt neljänneksen aikana hankintoja, joiden avulla se pystyy vahvistamaan vertikaalista integraatiota palveluja tarjoavan applikaation ja oman maksujenvälitysjärjestelmän välillä. Tällaisia hankintoja ovat esimerkiksi pienille ja keskisuurille lääkäriasemille pilvipalveluita tarjoava AdvancedMD ja tapahtumasuunnitteluohelmistoja julkaiseva ACTIVE Network. Lisäksi yhtiöllä on yhteistyökumppanuuksia mm. leirintäalueiden vuokrausta, sekä ravintoloiden pöytävarausalustaa tarjoavien yhtiöiden kanssa.

Analyytikot ennustavat Global Paymentsin kasvun jatkuvan myös vuoden viimeisellä neljänneksellä (Q4 2018). Osakekohtaisen tuloksen konsensusennuste on $1.33 ja liikevaihdon $1.03Mrd. Ennusteet ovat linjassa yhtiön omien arvioiden kanssa. Vuoden 2018 kokonaiskasvuksi arvioidaan noin 30% vuoteen 2017 verrattuna, sekä liikevaihdon, että EPS:n osalta. Tulosjulkistuksen jälkeen Global Paymentsin osake taittoi hetkellisesti lokakuussa alkaneen laskun.

Just Eat

Lontoon pörssiin listattu ruoan online tilaus- ja toimituspalvelua tarjoava Just Eat informoi sijoittajia Q3-tilanteestaan. Liikevaihto kasvoi 41% £195.3 miljoonaan. Kokonaistilausten määrä nousi 27% 54.7 miljoonaan ja tilauksista 57% tehtiin puhelinapplikaation kautta, verrattuna vuoteen 2017 ja 50%:in. Suurin osa tilauksista yhtiölle tuli Ison-Britannian markkinoilta. Kanadassa yhtiön SkipTheDishes-applikaation käyttö kasvoi yli 100% ja saman appin integraatio Australiassa Menulogin kanssa saatiin päätökseen.

Vuoden alussa yhtiön ilmoitti Australian markkinoilla £180M tappiosta, jonka seurauksena osake syöksyi yli -20% ja yhtiön markkina-arvosta suli £600M. Yhtiön osake on tällä hetkellä -30% vuoden huippua halvempi ja -23.94% vuoden alusta. Positiiviset tulevaisuuden näkymät Q3 mediajulkaisussa saivat sijoittajat liikkeelle ja osake nousi 12.9%. Analyytikot ovat osakkeen suhteen optimistisia, osakkeen konsensus tavoitehinta on yhtenevä vuoden huipun kanssa n. £890.

Kiinnostavatko maailman parhaat kasvuyhtiöt? Lue lisääSINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT
YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Tutustu yritysjäsenyyteen!

Tilaa sijoittajakirjeSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy