Symantec ostohuhujen kohteena – osake rajussa nousussa

Kyberturvallisuusmarkkinoille on tulokkaita. Yhdysvaltalaisen pääomasijoitusyhtiön kerrotaan harkitsevan Symantecin ostoa jopa $30 osakekohtaisella valuaatiolla.

osakkeet sijoitusideat teknologiayhtiöt tulokset

Pääomasijoitusyhtiö aikeissa ostaa Symantecin?

Muun muassa tietoturvaohjelmisto Nortonista tutun Symantecin alkuvuosi oli harmillinen. Työntekijän vinkistä käynnistetty SEC:n tutkinta harhaanjohtavan viestinnän osalta sai osakkeen syöksymään noin -30%. Yhtiö on nyt kuitenkin selvittänyt SEC:n auditoinnin ilman lisäongelmia tai sanktioita, ja miltei heti sen jälkeen saanut ostotarjouksen koko osakekannasta. Ostotarjouksen tekijänä on yhdysvaltalainen pääomasijoitusyhtiö Thoma Bravo, jolla on aikaisempaa taustaa kyberturvallisuusyhtiöistä.

Aikaisemmin tänä vuonna Thoma Bravo hankki pilviturvallisuusyhtiö Barracuda Networksin ja viimeksi tällä viikolla tietoturvan testausohjelmistoja valmistavan Veracoden. Lisäksi sijoitusyhtiöllä on osuuksia tunnistusteknologiayritys SailPointista, sekä turvallisen etähallinnan valmistajasta Bomgarista. Ostotarjouskeskustelujen julkistuksen jälkeen osake nousi noin 15%, mutta osake on toukokuun romahduksen jälkeen edelleen yli -20%.

Symantecin osake nousi hieman myös Q2 2019 tulosjulkistuksen jälkeen. Yhtiö onnistui lyömään analyytikoiden ennusteet niin EPS:n $0.42 (ennuste $0.39) kuin liikevaihdonkin $1.18Mrd (ennuste $1.14Mrd) osalta. Yhtiön tärkein tuote on yritystason tietoturvaratkaisut ja Symantecin asiakkaita on 86% Fortune 500-yhtiöistä. Viimeisimmällä kvartaalilla yritystason tietoturvaratkaisujen liikevaihto oli $583 miljoonaa, -3% vuoden takaisesta.

Seuraavalle kvartaalille yhtiö arvioi liikevaihdon olevan $1.16 – $1.19Mrd. EPS-ohjaus $0.37 – $0.41. Kokonaisuutena Q3 2019 arvioidaan olevan hieman vuoden takaista huonompi, johtuen Equifax-skandaalin vuosipäivästä. Massiivisen tietovuodon jälkeen Equifax ilmoitti, että sen asiakkaiden tulisi varautua identiteettivarkauksiin niitä estävillä ratkaisuilla. Symantec oli juuri aikaisemmin hankkinut LifeLockin, joka on johtava identiteettivarkauksien estoratkaisuja tarjoava yritys. Vuositasolla 2019 ja 2020 yhtiö arvioi liikevaihdon kasvavan vuositasolla 7-12%. Osake nousi tulosjulkistuksen jälkeen ja ostotarjoukseen yhdistettynä on jo +20% lokakuun lopusta.

Fortinet kasvaa, mutta ei tarpeeksi?

Symantecin tilanne on toistaiseksi hieman päinvastainen muihin tietoturvayrityksiin verrattuna, sillä sen osake on edelleen reilusti alempana kuin mitä se oli vuoden alussa. Näin ollen tavanomainenkin tulosjulkistus aiheuttaa sijoittajissa positiivisia reaktioita. Samaa ei voi sanoa muista tietoturvaosakkeista, joilta kasvua odotetaan ehkä jopa turhan paljon.

Yhdeksän vuotta perätysten Gartnerin pienyritysten UTM (Unified Threat Management, yhtenäisen uhkien hallinta)-listauksen johtaja Fortinet oli jo parhaimmillaan 108% nousussa vuoden aikana. Lokakuun laskusuhdanne pörssissä vaikutti myös Fortinetiin, jonka osake putosi noin -9% ennen tulosjulkistusta. Tulosjulkistuksessa yhtiö kertoi ylittäneensä analyytikoiden ennusteet osakekohtaisessa tuloksessa $0.42 ja liikevaihdossa $450M. Analyytikot olivat ennustaneet Fortinetille kvartaalilla $0,42 EPS:ää ja $370M liikevaihtoa.

Seuraavalle neljännekselle Fortinet ohjasi, että liikevaihto asettuu välille $490M – $500M ja osakekohtainen tulos $0.50 – $0.52. Analyytikoiden konsensusennuste kvartaalille on  EPS $0.51 ja liikevaihto $495.82M. Tulosjulkistuksen jälkeen osake laski, johtuen ehkä jo valmiiksi korkealla olleesta kurssista (P/E 42.5), sekä odotuksia maltillisemmasta kasvuennusteesta, sekä yleisestä lokakuun jälkeisestä markkinatilanteesta.

Lue aiempi analyysimme kyberturvallisuusyhtiöistä

 SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT
YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Tutustu yritysjäsenyyteen!

Tilaa sijoittajakirjeSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy