Microsoftilta vahva neljännes pilvipalveluiden siivittämänä

Käyttöliittymien kuningas Microsoft on paitsi ollut jo vuosikaudet yksi markkina-arvoltaan suurimmista yrityksistä, myös kasvanut vakaasti vuodesta toiseen. Dominoiko Microsoft seuraavaksi pilvipalveluita? Yhtiön tulos löi ennusteet ja kurssi nousi jälkimarkkinoilla.

Tatu Ronkainen
Tatu Ronkainen

Käyttöliittymien kuningas Microsoft on paitsi ollut jo vuosikaudet yksi markkina-arvoltaan suurimmista yrityksistä, myös kasvanut vakaasti vuodesta toiseen. Dominoiko Microsoft seuraavaksi pilvipalveluita? Yhtiön tulos löi ennusteet ja kurssi nousi jälkimarkkinoilla.

Vanha on taas voimissaan

Käyttöliittymien kuningas Microsoft on paitsi ollut jo vuosikaudet yksi markkina-arvoltaan suurimmista yrityksistä, myös kasvanut vakaasti vuodesta toiseen. Maailmalla neljästä suuresta (Microsoft, Apple, Google (Alphabet), Amazon) on joissakin yhteydessä puhuttu MAGA-osakkeina. Sijoittajien näkökulmasta yhtiö on kuitenkin ollut paitsi tylsä, myös verrattaen kallis kasvuun nähden. Microsoftin pilvipalveluiden odotetaan murtavan näitä ennakkoluuloja ja yritys onkin varteenotettava kilpailija sekä Googlelle, että Amazonille. Edellämainittuihin verrattaen kapealla tarjoomalla operoiva Microsoft on ykkösvalinta pilvipalveluissa niille yrityksile, jotka tarvitsevat pilvipalveluita mutta joilla on myös suoraa kilpailua Googlen tai Amazonin kanssa.

Q3-tulos löi odotukset

Microsoftilta odotettiin $27.89Mrd liikevaihtoa $0.96 osakekohtaisella tuloksella. Nämä ennusteet yhtiö löi selvästi EPS:n ollessa $1.14 ja liikevaihdon $29.08Mrd.  Pilvipalvelut ovat olleet Microsoftille kultakaivos: yhtiön Intelligent Cloud-segmentin myynti kasvoi 24% ja Azure pilvipalvelualusta 76%. Mainittakoon kuitenkin, että Azuren kasvu laski viime neljännekseltä (89%) ja on hidastumassa. Microsoftin pilvipalveluiden kasvua pidetään kuitenkin suurinta kilpailijaa Amazonia nopeampana. Myös Microsoftin pelisegmentti kasvoi neljänneksellä 44%. Xboxin ja PC:n raja-aitojen häivyttäminen pelipalveluissa ja pilvipalveluiden integroiminen myös pelisegmentille ovat Microsoftin tulevaisuuden suunnitelmissa.

Sijoittajan näkökulma

Microsoft on muiden teknologiayhtiöiden lailla ollut laskussa lokakuun aikana. Mutta siinä missä komponentteja valmistavat tai komponenttiriippuvaiset digiyhtiöt oireilevat ja laskevat ohjaustaan kysynnän heikentymisen tai Trumpin USA-Kiina-kauppasodan vuoksi, Microsoftin ja analyytikoiden näkemykset seuraavalle kvartaalille olivat yhtenäiset, arvioiden reilun $32 miljardin liikevaihtoa. Microsoft on myös vahvasti siirtymässä kohti avoimen lähdekoodin tukemista, suunnitelma mikä kulminoituu piakkoin hyväksyttävään GitHubin hankintaan $7.5 miljardin kauppahinnalla.

Microsoftin, AMD:n ja Texas Instrumentsin tulokset ennakoivat hyviä aikoja pilvipalveluyhtiöille ja kurssiheilunnan jatkumista komponenttiyhtiöille.

Tutki Microsoftia ja muita kv-osakkeita Osaketyökalullamme.

Tutustu osaketyökaluun!

Sinua voisi kiinnostaa
Viikon kasvuosake: Puuilon osakkeella on vahva momentti päällä
Tekoälyuutiset: GPT-4 ei ole enää paras
Viikon osinko-osake: Wulff Groupin osakkeella 5,8 prosentin osinkotuotto
Ilmoittaudu webinaariin
Sijoittajan valinnat