Riski-indikaattori pysyy sitkeästi ”vältä osakkeita” -tasolla

Riski-indikaattorimme ennakoi, että vaikeat ajat osakemarkkinoilla jatkuvat. Sijoittajan tulee nyt seurata riskien ja markkinatilanteen kehittymistä tarkkaan.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Riski-indikaattorimme ennakoi, että vaikeat ajat osakemarkkinoilla jatkuvat. Sijoittajan tulee nyt seurata riskien ja markkinatilanteen kehittymistä tarkkaan.

Riski-indikaattori

Markkinoiden riskejä mittaava ja allokaatiosignaaleja antava kokonaisriski-indikaatorimme on pysytellyt sitkeästi helmikuun alusta lähtien ”vältä osakkeita” -tasolla. Riski-indikaattoria voi seurata Markkinaympäristö-osiostamme ja se päivitetään viikottain.

Riski-indikaattori kertoo, että markkinoiden riskit ovat koholla ja riski osakkeiden laskulle on normaalia korkeampi. Samaa signaalia antavat Markkinaympäristöstä löytyvät talousindikaattorit. Talouskasvuennusteet ovat laskeneet, toteutuneet talousluvut ovat olleet ennusteita heikompia ja ostopäällikköindeksit ovat heikentyneet. Positiivista on, että maailmantalouteen kuitenkin ennustetaan edelleen kasvua ja että riskit finanssisektorille etivät ole nousseet.

Markkinatilanne

Markkinatilanne ei ole muuttunut positiiviseksi, vaikka pörssiyhtiöiden tuloskausi maailmalla on sujunut odotuksia paremmin. Turkin valuuttakriisi on säikyttänyt markkinoita. Myös hidastuva globaali talouskasvu ja Kiinan kysynnän lasku nostavat riskejä.

Tällaiseen markkinatilanteeseen soveltuvat esimerkiksi laatuosakkeet, jotka ovat tuottaneet pitkässä juoksussa muita sijoitustyylejä paremmin ja ovat keskimääräistä matalariskisempiä. Katso Suomen parhaat laatuosakkeet ja kansainvälisten laatuyhtiöiden TOP 10 -lista.

Seuraa sijoittajan tärkeimpien indikaattoreiden kehitystä ja ajankohtainen markkinanäkemys Markkinaympäristöstä.

Siirry uudistettuun markkinaympäristöön tästä!

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Nordea ylitti ennusteet ensimmäisellä neljänneksellä
Analyysi: Nokian tulos näyttää paremmalta kuin onkaan
Tuloskausi käynnistyy – katso tulosennusteet Osaketyökalusta
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat