Kumpi parempi sijoitus Apple vs. Microsoft?

Apple ja Microsoft ovat taistelleet teknologiayhtiökuninkuudesta 80-luvulta lähtien. Kumpi yhtiöistä vaikuttaa tällä hetkellä houkuttelevammalta sijoituskohteelta?

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Apple ja Microsoft ovat taistelleet teknologiayhtiökuninkuudesta 80-luvulta lähtien. Kumpi yhtiöistä vaikuttaa tällä hetkellä houkuttelevammalta sijoituskohteelta?

Osakkeiden kurssikehitys

Viimeisen vuoden aikana Microsoftin osakkeen kurssi on noussut 13,6 % ja Applen 4,3 %.

Apple vs. Microsoft

Kumpi houkuttelevampi Apple vs. Microsoft?

Analyytikoiden suosituksista ei juurikaan ole apua, koska molempia osakkeita kehotetaan ostamaan. Sekä Applelle että Microsoftille suosituin suositus on OVERWEIGHT / BUY.

Työkalumme kertoo kumpi osakkeista houkuttelevampi sijoituskohde

Uusi Osakevalintatyökalumme auttaa sijoittajaa houkuttelevimpien ja omaan sijoitustyyliin sopivien ulkomaisten osakkeiden löytämisessä, vertailussa ja sijoitusideoiden etsimisessä. Työkalu pisteyttää osakkeet sijoittajan näkökulmasta kahdeksan eri ominaisuuden perusteella. Pisteytys on kehitetty hyödyntäen sijoitustutkimuksen ja maailman johtavien investointipankkien sekä tutkimustalojen kvantitatiivisia malleja.

Alla on kuvakaappaus Osakevalintatyökalusta. Sektoriksi on valittu informaatioteknologia ja hakusanoiksi kirjoitettu ”apple” ja ”microsoft”.

Työkalu antaa Microsoftille 55 pistettä ja Applelle 39 pistettä. Piste-ero syntyy Tulosmomentista ja Osinkoarvostuksesta. Molemmat osa-alueet ovat Microsoftilla selvästi paremmat. Microsoftin kannattavuustrendi on parempi. Myös osinkohistoria on Microsoftilla Applea parempi.

Apple vs. Microsoft houkuttelevuus

 

Sijoittaja voi työkalussa vertailla osakkeita myös arvostuslukujen perusteella. Apple on lähes kaikilla arvostumittareilla Microsoftia edullisempi. Näin on tosin ollut jo pitkään ja Applen osakekurssi on silti kehittynyt Microsoftia heikommin.

Apple vs. Microsoft Arvostusluvut

 

Työkalumme pisteytyksen mukaan houkuttelevampi sijoituskohde on Microsoft. P/E- ja EV/EBITDA-lukujen perusteella sijoituspäätöksiä tekevälle Apple on edullisempi.

Sinua voisi kiinnostaa
Viikon kasvuosake: Puuilon osakkeella on vahva momentti päällä
Tekoälyuutiset: GPT-4 ei ole enää paras
Viikon osinko-osake: Wulff Groupin osakkeella 5,8 prosentin osinkotuotto
Ilmoittaudu webinaariin
Sijoittajan valinnat