Tämän päivän TOP-3 tulokset pörssiyrityksiltä

Parhaista tulosyllätyksistä tänään vastasivat Vaisala, Konecranes ja Kesko.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Parhaista tulosyllätyksistä tänään vastasivat Vaisala, Konecranes ja Kesko.

TOP-3 tulokset 22.10.2014

1) Vaisalan liikevaihto oli 70,0 M€ (ennuste 77,9 M€) ja oikaistu liikevoitto oli 12,6 M€ (ennuste 9,0 M€). Kannattavuus oli erittäin hyvä. Saadut tilaukset pysyivät Q2:n tasolla, mutta laskivat vertailukaudesta. Tilauskanta on edelleen korkealla, 20 % korkeammalla kuin vuosi sitten, vaikka laskikin Q2:sta. Markkinat kehittyivät myönteisesti. Ohjaus pidettiin ennallaan

2) Konecranesin liikevaihto oli 494,4 M€ (analyytikoiden ennuste 514,3 M€) ja oikaistu liikevoitto 34,4 M€ (ennuste 32,9 M€). Saadut tilaukset kasvoivat lievästi vertailukaudesta. Tilauskanta oli vertailukauden ja Q2:n tasolla. Johdon mukaan liikevaihto on 115 miljoonaa euroa viime vuotta jäljessä kolmen vuosineljänneksen jälkeen, mutta kumulatiivinen liikevoitto ilman uudelleenjärjestelykuluja on erittäin lähellä vuoden 2013 vastaavaa. Kunnossapitoliiketoiminnan markkinanäkymät ovat hyvät. Laiteliiketoiminnassa panostetaan kustannustehokkuuteen ja julkistetaan uusia tuotteita. Ohjausta laskettiin liikevaihdon osalta.

3) Keskon liikevaihto oli 2 304 M€ (analyytikoiden ennuste 2 327 M€) ja oikaistu liikevoitto 84,0 M€ (ennuste 78,5 M€). Käyttötavarakauppa oli  tappiolla ensisijaisesti Anttilasta johtuen. Ruokakaupan ja auto- ja konekaupan liikevoitot olivat stabiilit ja rautakaupan liikevoitto kasvoi selvästi. Keskon liikevaihdon ja liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä ennakoidaan seuraavan 12 kuukauden aikana pysyvän edeltävän 12 kuukauden tasolla.

Seuraa tuloskautta (vain jäsenille):

Ilmoittaudu webinaariin
Sijoittajan valinnat